Navigatie

Artikel in Groot Rijswijk

Artikel 1 van 2 Volgende

Rijswijk - Op deze zonnige ochtend ben ik al fietsend op weg naar Ruimte 18 aan de Cort van der Lindestraat in de Plaspoelpolder om een paar uurtjes mee te draaien bij het bedrijf van Nathalie van Essen en Krista Hogendorp. Na aankomst word ik met heerlijke koffie hartelijk ontvangen. Op 1 februari zijn beide dames met hun nieuwe project begonnen. Bij Ruimte 18 worden ruimtes aan cliënten verhuurd. Krista is afkomstig uit de reiswereld en verloor een paar jaar geleden haar baan en Nathalie was werkzaam in een ziekenhuis als facilitair manager. Ook daar waren allerlei reorganisaties aan de gang. Alle twee zochten bovendien een nieuwe uitdaging in het leven. "Ik had zoiets van: als je het goed wilt doen moet je het nu doen, anders komt het er misschien niet meer van," zegt Nathalie. "Ik ben toen een webshop voor goedkope jongenskleding begonnen, omdat ik daar iets in zag waar behoefte aan was." Van het een kwam het ander. Nathalie huurde hier een ruimte voor haar webshop en zag boven een andere ruimte leegstaan. Samen met Krista besloot ze de stap te wagen. "Dit was een bouwval," zegt Krista. "Er was hier tien jaar niets gebeurd, dus moesten we het flink laten opknappen." Het resultaat mag er zijn. Het ziet er strak uit. "Ruimtes verhuren is nu helemaal in, er is veel behoefte aan. De juiste tijd om zoiets te beginnen, dachten we. Workshops, vergaderingen, coaching, zelfs televisieopnames. Kortom: het is een leuke mix hier," laat Nathalie weten. Na de koffie moeten de handen uit de mouwen. 's Middags is er namelijk een huurder voor de ruimte. De workshop 'Stampin'Up' vindt dan plaats. Hier gaan creatievelingen een middag aan de slag met stempels, papier en inkt. Misschien dat deze creatieveling zelf kan aanschuiven? De tafels moeten in ieder geval ook nog even verschoven gaan worden. Fysieke arbeid dus! Pfff.....en dat met deze hoge temperaturen. Gelukkig is de airco net aangezet, dus biedt dat enige verlichting. Na deze inspanning is het tijd om nog wat e-mails te checken. "Voor volgende week is er een grote boeking," vertelt Krista. "Dan verhuren we de hele week de ruimte aan een Therapeuten Vereniging die op holistische wijze lichamelijk, geestelijk en spiritueel met mensen aan de gang gaat." Interessant!

Koffie en thee zetten voor de gasten die zo dadelijk komen, dat moet ook nog gebeuren. Koekjes en chocolade erbij, en ook nog eens een keuze uit wel dertig verschillende soorten thee, aan alles is gedacht om het de gasten zo veel mogelijk naar de zin te maken. Prima zo.

Niet veel later neem ik afscheid van Krista en Nathalie. Ruimte 18 is een leuk initiatief. Ik ga er vanuit dat het een succes wordt. Ik kijk al weer uit naar mijn volgende opdracht. Mag toch wel hopen dat dit wat minder sjouwen gaat worden.

www.ruimte-18.nl

Boek eens een brunch!

 

Speciale actie!!!!

 

Ruimte18 huren?

 

Teambuilding en vergaderbreaks

 

Energy break!

© 2017 - 2019 Ruimte18 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel